Rezultate partiale Primari, dupa 48 de ore de la inceperea sondajului

Rezultatele partiale ale sondajului pentru Alegerile Locale pentru Primaria Motru, septembrie 2020, dupa 48 de ore de la inceperea sondajului.

Iata ca suntem gata sa va prezentam primele rezultate partiale ale experimentului nostru de sondare a opiniei publice pentru alegerile locale de la sfarsitul acestei luni. Ne cerem scuze pentru greseala facuta initial in titlu, rezultatele partiale sunt la 48 de ore de la inceperea sondajului, asa cum apare in grafice, nu la 24 de ore!

Rezultatele in acest moment sunt surprinzatoare dar sociologia este complexa si complicata, mai ales cand vine vorba sa faci sondaje de opinie online. Sa dam timp participantilor sa voteze, sa asteptam ca datele sa se aseze si vorbim la final despre ce a fost. Am convingerea ca lucrurile se vor aranja sau, daca nu, rezultatele alegerilor vor fi foarte asemanatoare cu ceea ce vedem noi acum!

Intr-o forma neprelucrata, rezultatele sondajului nostru arata ca in imaginea de mai jos:

Rezultate partiale neperelucrate sondaj opinie Alegeri Locare Primaria Municipiului Motru Septembrie 2020
Rezultate partiale la 48 de ore, neperelucrate, sondaj opinie Alegeri Locare Primaria Municipiului Motru Septembrie 2020

Pe primul loc cu 34,40% se afla in momentul de fata actualul primar, Gigel Jianu, candidatul PNL, urmat destul de indeaproape de candidatul USR plus, Florea Preda, care a primit 27,73% din voturile participantilor la sondaj. Pe locul trei, Constantin David de la PMP, cu 19,26%.

Marea surpriza a acestui sondaj, candidatul PSD Cosmin Costel Morega, actualul viceprimar, se afla doar pe locul 4, cu numai 4,49% din voturile participantilor la sondaj. Poate fi de vina timpul scurt de la inceperea sondajului, poate fi de vina modalitatea noastra de promovare, se poate intampla ca unele grupuri sa se fi mobilizat pentru a participa la acest sondaj. Mai e timp, vom vedea ce se intampla!

Se poate observa ca 1,67% dintre respondenti au declarat ca nu vor participa la aceste alegeri iar 1,54% dintre respondenti inca nu au formata o opinie clara cu cine sa voteze.

Dupa eliminarea voturilor celor care au declarat ca nu vor participa la votul din 27 septembrie, rezultatele arata ca in imaginea de mai jos:

Rezultate partiale prelucrate, sondaj de opinie pentru Alegerile Locale 2020, Primaria Motru
Rezultate partiale prelucrate, sondaj de opinie pentru Alegerile Locale 2020, Primaria Motru

Normal, ordinea nu se schimba dar procentele sunt mai mari, cei care nu participa la votul din 27 septembrie nu vor conta.

Stim din anii trecuti ca participarea la vot este de obicei redusa, iar pe fondul problemelor acuale probabil prezenta la vot va fi si mai mica. In aceste conditii suprizele pot fi mari si fiecare vot va conta!

Tot din anii trecuti stim ca PSD-ul are un electoral foarte docil, pe care reuseste sa il mobilizeze foarte bine, deci este posibil ca rezultatele actuale sa se schimbe pana la data alegerilor.

In incheiere vreau sa multumesc tuturor participantilor la acest sondaj, 779 de voturi la momentul preluarii rezultatelor partiale reprezinta ceva, sunt onorat de participarea dumneavoastra!

Pe cei care nu si-au exprimat inca optiunea de vot la acest sondaj ii invit sa ni se alature, opinia lor conteaza! Sondajul este disponibil aici.

Va multumesc!

Adaugă o Părere

Sari la conținut