Revelatia lucrarilor publice in campania electorala

Acest articol poate fi considerat un pamflet, contine citate fictive.

Fiecare cu bune si cu rele… Nimeni pe lumea asta nu e perfect, sfintii nu traiesc printre noi! Cel putin asa cred eu…
Au fost cativa primari care au condus orasul asta dupa revolutie si fiecare a facut dupa puterile sale, in raport cu conjunctura politica sau economica a vremurilor respective, probabil niciunul n-a fost perfect. Unii au avut realizari mai mari, altii mai mici, dar nu stiu daca este vreunul care sa nu fi fost acuzat ca programeaza marile lucrari publice fix in perioada alegerilor, in asa fel incat sa aiba cu ce se lauda in campania electorala.

N-are rost sa discutam despre memoria scurta a românului, nici despre neincrederea in institutii (mai ales pe fondul actualei epidemii), dar haideti sa aducem vorba despre duduitul utilajelor de pe strazile municipiului, utilaje care tocmai acum s-a intamplat sa asfalteze cateva strazi importante. E bine ca acele utilaje duduie, chiar si acum!

Nu acuz, nici nu „bat saua sa priceapa iapa” ci doar ma gandesc ce revelatie trebuie sa fi avut actualul primar cand s-a intamplat ca aceste lucrari sa pice fix in perioada alegerilor locale. Sa ne amintim ca alegerile locale trebuia sa se desfasoare cu mult timp in urma dar au fost amanate datorita pandemiei SARS-COV-2.

La nivel inalt, acolo unde aerul orasului este atat de rarefiat incat noi, palmasii de rand, nici n-am putea respira, acesta problema nu exista (cel mai probabil pe buna dreptate) dar exista o alta problema: de ce isi asuma aceste realizari cei care nu au participat la ele? Adica, mai pe sleau, viceprimarul „care nu a avut atributii” de ce se lauda in campania sa electorala cu aceste realizari?

Nimic surprinzator, m-ar fi mirat sa se ia de mana si sa fi iesit in fata electoratului:

„Desi intre noi exista disensiuni politice majore, pentru binele orasului am format o echipa si impreuna am facut toate aceste lucruri, iara ce poate face colaborarea!”

Nu s-a intamplat, nici nu stiu daca as fi fost capabil de atata respect cat ar fi meritat in asemenea conditii. Sigur ar fi avut realizari mai mari!

Ati vazut cum se face politica la noi, la români? Partidele par sa fie preocupate nu de propriile realizari ci, mai mult parca, de nerealizarile celorlalti. Din dorinta de a demonstra ca aia nu sunt capabili ajung sa le puna bete in roate chiar daca asta inseamna ceva rau pentru cetateanul de rand.

Ideea de baza?

Nu e nevoie sa avem mari realizari, ci doar sa avem realizari mai mari decat ale adversarilor politici. Daca avem grija ca aia sa nu faca nimic, problema e rezolvata!

Cam asta e politica la noi, la români…

Dar tot nu pot sa nu ma gandesc la revelatia acuzatorilor de alta data, ca de la asta porniram:

„Ba, dar cum picara lucrarile astea fix in campanie electorala!”

🙂 🙂

Sursa imagine reprezentativa: pagina de Facebook a Primariei Motru

Adaugă o Părere

Sari la conținut