Mahmureala politica post electorala

Acest articol este un pamflet.

Ati participat la aceste alegeri sau ati facut parte din echipa vreunui candidat iar acum va simtiti rau? Aveti fața trista si sunteti abatut? N-aveti chef de nimic si de nimeni? Va doare capul si va e sila de orice? Nu va ingrijorati, e de la mahmureala politica post electorala!

mahmureala electorala

Ce e mahmureala politica post electorala?

Mahmureala politica este starea de rau pe care candidatii si echipele lor o au dupa pierderea alegerilor, daca s-au imbatat cu apa rece. Ea este o urmare fireasca a betiei politice din perioada campaniei electorale.

Cum trece mahmureala politica?

Nu trece! Se uita… Exista zvonuri ca se poate vindeca subit cu o victorie electorala, dar nu exista studii stiintifice care sa le confirme.

Nu incercati nici cu zeama de varza, nici cu cafea, mahmureala politica nu poate fi vindecata dar poate fi uitata. Probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care unii politicieni refuza sa mai candideze dupa ce au pierdut odata. Exceptie fac, bineinteles, candidatii de profesie care in timp au devenit imuni. Adica sunt tot timpul mahmuri dar nu-i mai deranjeaza….

Desi nu o vindeca, ajuta relaxarea, calmul, timpul petrecut cu familia si cu prietenii. Ei va vor aminti care sunt lucrurile cu adevarat importante.

Cum poate fi evitata mahmureala politica?

Nicidecum renuntand!

Deoarece mahmureala politica nu poate fi tratata, aceasta se poate manifesta toata viata, dezvoltand simptome grave care includ fobia electorala. Pentru a nu risca trebuie sa continuati, pana la victorie!

Desi este greu de evitat, sunt cateva recomandari care pot ajuta:

  • Cautati sa nu va imbatati cu apa rece. Nu credeti ce va spun alegatorii pe strada! Ei spun aceleasi vorbe tuturor candidatilor. Unii din politele, altii pentru a va induce in eroare si a va determina sa va imbatati cu apa rece.
  • Nu evitati aliantele politice, o victorie impartita la doi e mai benefica decat o infrangere castigata de unul singur!
  • Fiti cu ochii pe adversarii politici, nu le admiteti pozitii de forta. Daca totusi acestia vor adopta astfel de pozitii nu le contrati cu declaratii ci cu legea (daca mai exista…).

Se spune ca politica e o curva. Ei, curva… Nu e… Nicidecum! E o doamna? Nici atat!
Politica suntem noi… Alegatorii! Cum sa nu fim noi, daca noi decidem cine merge acolo sus? Sau cine pica…

De unde si vorba aceea, spune-mi cu cine votezi ca sa-ti spun cine esti.
Sau cum credeati ca reprezinta primarul comunitatea? Vin investitorii, se uita la primar si isi dau seama cine suntem noi: ”La așa primar, așa oameni!„. Si raman sa investeasca! Ati vazut…

Dar sa revenim la recomandari: tineti cont de sfatutile de mai sus si ne vedem peste patru ani, la urmatoarele alegeri. Pentru tratament…

Chiar, v-ati gandit vreodata ca unele partide politice au asa mare incredere in candidatii pe care ni-i propun incat a doua oara nu ii mai pun pe liste, daca au pierdut. Adica atat de putin cred ei in oamenii pe care i-au propus? Ah, scuze, uitasem, ei au mii de specialisti… Au de unde, nu?
Or avea, dar participarea repetata din partea unui partid sau aliante politice poate fi vazuta ca un semn de incredere in omul respectiv…

Adaugă o Părere

Sari la conținut